Verschillende vormen van massages!

Bij Nama Rupa kunt u terecht voor veel verschillende type massages. Deze hebben ieder hun eigen werking en doel.

Enkele van deze massages worden op deze pagina verder uitgelicht.

Specialistische massages

Door het lichaam zachtjes te bewegen en te schudden, komt uw lichaam weer op het eigen/juiste trillingsniveau. Dit is vooral voor cliënten die depressieve gevoelens ervaren, oververmoeidheid en/of slecht slapen.
Een hele lichte ontspanningsmassage waarbij je hele lichaam tot rust komt.
Een ritmische massage waar onder andere kinderen die in bed plassen, veel baat bij kunnen hebben. Ook bij veel dromen, onrust in de nacht, overdadig transpireren.
Een traditionele ontspanningsmassage is bij vrijwel iedereen bekend. Even heerlijk ontspannen terwijl u gemasseerd wordt.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een massage waarbij de laag tussen de huid en de spieren gemasseerd wordt.

De gebieden in de rug staan in contact met de organen in het lichaam. Door de spanning in het bindweefsel op te heffen, worden blokkades opgeheven, wordt de doorbloeding naar de organen verbeterd en kunnen ook onderliggende klachten verholpen worden. De klachten kunnen op elk niveau zijn.

Voetmassage

 Kneden, drukken, wrijven…. Je zakt langzaam weg. Je lichaam ontspant zich en je mind komt tot rust. Kortom, een warm bad voor lichaam en geest. Maar, weet je dat zo’n weldadige massage van je voeten nog veel meer mooie effecten heeft? Wat een voetreflexmassage is en waarom het zo gezond is.

Wat is een voetmassage nu precies?

Je voeten hebben behoorlijk wat te verduren. Je legt er dagelijks wel heel wat kilometers mee af. Joggend, slenterend, lopend, huppelend enzovoort. Aan het eind van de dag kunnen ze daardoor behoorlijk moe aanvoelen en ook zijn. Maar, misschien voel je ook daadwerkelijk pijn. Onder je voet of elders in je lichaam: je hoofd, je rug, buik. Misschien kamp je met allerlei emoties. Boosheid, stress, verdriet, angst et cetera. Die zetten zich immers ongemerkt vast in je lichaam. Weet je dat een voetmassage dan kan helpen om de pijn te verlichten en/of je weer prettiger in je vel te voelen? Want, volgens oosterse geneeswijzen vetellen je voeten wat er in je lichaam en geest omgaat. Wist je dat je rechtervoet je rationele kant weergeeft en je linkervoet je emotionele kant?

De heilzame effecten van voetmassages

Een massage van de voeten is geschikt voor iedereen en heeft, zoals aangegeven, een positief effect op diverse lichamelijke en geestelijke klachten. Overigens is een dergelijke massage nooit bedoeld als vervanging van de reguliere geneeskunst. Bijgaand een aantal positieve effecten van zo’n massage, zoals:

Ongeacht wat voor soort massage je ondergaat. Je lichaam reageert erop. Want, gespannen spieren relaxen dan weldra. Dus weg met die knopen in je spieren. Daarbij werkt het ook positief voor je geest. Je focust je op je lichaam. Bent in het hier en nu en weldra verdwijnen al die nog-te-doen-zaken naar de achtergrond. Daarom is een voetmassage een prima remedie tegen stress. Alles glijdt van je af en dat geeft je lichaam de kans zich te herstellen.
Dat heb je vast zelf wel eens ervaren. Je stoot je en automatisch wrijf je over de pijnlijke plek. Et voilà… na enige tijd vermindert de pijn. Nou, eenzelfde werking heeft ook een voetmassage. Door op een reflexpunt te drukken, kan de energie weer gaan stromen en vermindert de pijn waardoor je je beter voelt.
De afgelopen jaren blijkt uit allerlei onderzoeken dat massages bijdragen aan een betere werking van je immuunsysteem. Zo is ontdekt dat het aantal witte bloedcellen toeneemt en dat betekent dat er - zeg maar - meer ‘mannetjes’ zijn om interne ziekteverwekkers te bestrijden.
Door de voetmassage worden blokkades opgeheven en kan de energie weer vrijelijk door je lichaam stromen. Hierdoor kan het zich beter van afvalstoffen ontdoen. Dat zorgt vervolgens voor een betere stofwisseling waardoor je je weer fijner voelt en er eveneens een stuk beter uit gaat zien.
Wanneer je lichamelijk en geestelijk ontspannen bent, ervaar je rust. En dat werkt door op andere fronten. Want, heb je bijvoorbeeld geen stress meer? Dan houdt het stresshormoon cortisol je niet meer wakker, want het volgt z’n natuurlijke ritme en kan het slaaphormoon melatonine z’n werk doen waardoor je lekker slaapt.
Voetreflexmassage en reflexzones

Onder je voet bevinden zich allerlei zogenaamde reflexzones ofwel: drukpunten. Die staan in verbindingen met de rest van je lichaam. Je organen, beenderen, weefsel, spieren en dergelijke. Bijvoorbeeld pijn in je hoofd hebben dan betekenen dat de energiestromen naar je hoofd zijn verstoord. Deze zienswijze is gebaseerd op een eeuwenoude oosterse methode die ervan uitgaat dat lichaam en geest 1 geheel zijn. Ben je niet fit? Dan is er disbalans. Ziekte, pijn en spanningen zijn dan het gevolg. Zo kun je last hebben van hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid, luchtwegproblemen, spijsverteringsklachten, stress, gewrichts- en spierpijn enzovoort.

Door bepaalde punten onder je voet te stimuleren kun je bepaalde blokkades in je lichaam opheffen. Gevolg is dat de energie dan weer vrij kan stromen. Wat er gebeurt, is dat de zelfhelende werking van je lichaam wordt gestimuleerd. Afvalstoffen kunnen je lichaam verlaten. Daarom wordt na een voetmassage ook vaak geadviseerd om veel water te drinken. Dat ondersteunt de afvoer van afvalstoffen. Na afloop van zo’n massage voel je je dan ook vaak al een stuk lichter en prettiger.

Waar kan ik jou mee helpen?

Vanuit Nama Rupa zijn wij overtuigd dat wij iedereen kunnen helpen en ondersteunen.