Alles over een bindweefselmassage bij Nama Rupa

Bindweefsel of ook wel Fascia (Latijn) is een belangrijk onderdeel van ons grootste orgaan: de huid. Onderhuids bindweefsel (Subcutis) ligt onder de opper en de lederhuid. Dit is ondersteunend weefsel dat voor komt in ons gehele lichaam in verschillende vormen. Het houdt ons lichaam in vorm, geeft ons stevigheid en souplesse.

 

Mijn specialiteit wat betreft bindweefselmassage is het masseren van het bindweefsel en de doorbloeding in de huid te stimuleren. Het bindweefsel heeft immers veel bijzondere functies die bijdragen aan onze gezondheid en schoonheid. In het bindweefsel wordt ook hyaluronzuur aangemaakt, dit lichaamseigen stofje bindt vocht (houdt vocht vast) en creëert daardoor volume aan ons weefsel (denk aan rozijn versus druif). Het bindweefsel bevat ook bloedvaten zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden via het lymfestelsel. Ook vormt bindweefsel een grote rol in wondgenezing. Tenslotte bevat het collageen, elastische en reticulaire vezels, die zorgen voor elasticiteit, volume en stevigheid.

Gevolgen ongezond bindweefselmassage

Een ongezond bindweefselmassage kan gevolgen hebben voor de huid en je gezondheid. Dit zijn de meest voorkomende gevolgen:

  • Bloedvaten in de huid verwijden niet voldoende
  • Zuurstoftekort in het weefsel
  • Verharding van de bindweefsel strengen
  • Huid wordt broos en kwetsbaar
  • Onderhuidse ontstekingen
  • Ophoping van vocht en afvalstoffen
  • Mogelijk verandering van hormoonafgifte
  • Verslapping van de huid
  • Doffe, grauw teint
  • Verminderde opname van producten

Resultaten van bindweefselmassage

De ‘roltechniek’ (het rollen van de huid op verschillende niveaus, fysiek en psychisch) beperkt z’n werking tot het oppervlakkige deel van het bindweefsel waarbij de ‘snijtechniek’ (is ook pijnlijker) werkt op het dieper liggende bindweefsel en tevens een mechanische prikkel, zoals men dat noemt, afgeeft. Deze mechanische prikkel in het onderhuidse bindweefsel beïnvloed daarbij tevens de neurogene wisselwerking tussen de inwendige organen en het weefsel van het lichaamsoppervlak. Met andere woorden: door deze behandeling worden dieperliggende problemen opgelost). Het gaat dan om verschillende klachten, zoals slijmbeursontstekingen, frozen shoulder, rugklachten maar ook clienten met een burnout zijn erg geholpen door deze massage

Omdat de inwendige organen bij het vegetatieve zenuwstelsel horen wordt ook dit positief beïnvloed door een bindweefselmassage en reikt de werking van deze vorm van masseren dus direct tot in de grote hersenen.

Bindweefselmassage is een prachtige aanvulling op de behandelingen, zowel spiritueel als natuurgeneeskundig.