Matrix-Kleurentherapie richt zich op de energie die door het menselijk lichaam stroomt door energiebanen, de meridianen. Er zijn 72 meridianen en elke meridiaan is verbonden met een orgaan. Bij een goede balans is de aanwezige energie gelijkmatig over alle meridianen verdeeld. Bij een verstoorde energiebalans kunnen allerlei klachten ontstaan in de organen. 

Matrix-Kleurentherapie is gericht op het herstel van de energiebalans om daarmee de klachten te verminderen. Dit herstellen van de energiebalans gebeurt door middel van kleur, in de vorm van plantaardig gekleurde zijde alsook homeopatische korrels met een energetische kleur die bij de bepaalde meridaan horen. De korrels en de zijde worden OP het lichaam gedragen.

Waarom kleur?

Meridianen reageren op kleur en kunnen de energieverstoring in een meridiaan herstellen. Een bepaalde kleur heeft dezelfde trilling als een bepaalde meridiaan en kan de energie in die meridiaan versterken en de functie van die meridiaan herstellen. Het lichaam krijgt weer voldoende energie en kan zich beter wapenen tegen ziektes.

Werkwijze

Door het onderzoeken van de rug kan ik er achter komen welke meridiaan een energieverstoring heeft. Een verstoring van de meridiaandoorstroming geeft namelijk een spanningsverandering in het onderhuidse bindweefsel op de rug. Nadat de blokkade is gevonden, wordt er een stukje plantaardig gekleurde zijde op de meridiaan geplakt. De kleur van de zijde hangt af van de meridiaan, want elke meridiaan reageert op een specifieke kleur. Al na enkele uren kunt u merken dat de huidspanning in uw rug veranderd is. De energiebalans in uw lichaam is aan het herstellen.

Nama_Rupa_afbeelding_Kleurentherapie2_2021