Ontdek de helende kracht van kleur met Matrix Kleurentherapie bij Nama Rupa

Ervaar de transformatieve kracht van licht en kleur met Matrix Kleurentherapie bij Nama Rupa. Deze unieke therapie combineert de principes van meridianen en acupunctuur met de helende trillingen van gekleurd licht, om blokkades op te heffen en de energiestroom in jouw lichaam te optimaliseren.

Matrix-Kleurentherapie richt zich op de energie die door het menselijk lichaam stroomt door energiebanen, de meridianen. Er zijn 72 meridianen en elke meridiaan is verbonden met een orgaan. Bij een goede balans is de aanwezige energie gelijkmatig over alle meridianen verdeeld. Bij een verstoorde energiebalans kunnen allerlei klachten ontstaan in de organen. 

Matrix-Kleurentherapie is gericht op het herstel van de energiebalans om daarmee de klachten te verminderen. Dit herstellen van de energiebalans gebeurt door middel van kleur, in de vorm van plantaardig gekleurde zijde alsook homeopatische korrels met een energetische kleur die bij de bepaalde meridaan horen. De korrels en de zijde worden OP het lichaam gedragen.


Ervaar de zachte kracht van gekleurd licht tijdens een sessie bij Nama Rupa en laat je meevoeren op een reis van diepe heling en revitalisatie. Boek vandaag nog jouw afspraak en ontdek hoe Matrix Kleurentherapie jou kan helpen om je ware potentieel te ontplooien.

Nama Rupa: waar kleur en licht samensmelten om jouw innerlijke gloed te ontsluiten.

Een blik van de dingen die ik gebruik tijdens een Matrix kleurentherapie van Nama Rupa.

Matrix Kleurentherapie: nu bekend als Neurovegetatieve therapie

De kracht van kleur en licht in een nieuwe gedaante

Matrix Kleurentherapie, de holistische behandelmethode die de kracht van kleur en licht inzet voor heling en welzijn, heeft een nieuwe naam gekregen: Neurovegetatieve therapie. Dezelfde effectieve therapie, met een vernieuwde identiteit die de kern van de methode beter weerspiegelt.

Neurovegetatieve therapie integreert inzichten uit diverse disciplines, waaronder antroposofie, acupunctuur, klassieke homeopathie, voedingsleer en fysiotherapie. Deze holistische benadering richt zich op de diepere oorzaken van klachten, niet alleen op de symptomen.

De voordelen van neurovegetatieve therapie:

  • Vermindering van stress, angst en spanning
  • Verbetering van slaap en energieniveau
  • Verlichting van pijn en ongemak
  • Ondersteuning van het immuunsysteem
  • Bevordering van emotionele en mentale balans
  • Stimulering van zelfgenezing

Ervaar de kracht van neurovegetatieve therapie bij Nama Rupa!

Waarom de matrix kleurentherapie?

Meridianen reageren op kleur en kunnen de energieverstoring in een meridiaan herstellen. Een bepaalde kleur heeft dezelfde trilling als een bepaalde meridiaan en kan de energie in die meridiaan versterken en de functie van die meridiaan herstellen. Het lichaam krijgt weer voldoende energie en kan zich beter wapenen tegen ziektes.

Werkwijze

Door het onderzoeken van de rug kan ik er achter komen welke meridiaan een energieverstoring heeft. Een verstoring van de meridiaandoorstroming geeft namelijk een spanningsverandering in het onderhuidse bindweefsel op de rug. Nadat de blokkade is gevonden, wordt er een stukje plantaardig gekleurde zijde op de meridiaan geplakt. De kleur van de zijde hangt af van de meridiaan, want elke meridiaan reageert op een specifieke kleur. Al na enkele uren kunt u merken dat de huidspanning in uw rug veranderd is. De energiebalans in uw lichaam is aan het herstellen.

Tijdens een sessie stem ik de behandeling af op jouw individuele behoeften, waarbij ik aandacht besteed aan zowel fysieke als mentale en emotionele klachten. Of je nu last hebt van stress, pijn, slaapproblemen of burn-out, Neurovegetatieve therapie kan je helpen om je innerlijke balans te herstellen en je algehele welzijn te bevorderen.

Nama_Rupa_afbeelding_Kleurentherapie2_2021
De rug: een venster naar het innerlijk tijdens Matrix Kleurentherapie
 Tijdens een Matrix Kleurentherapie sessie wordt niet alleen aandacht besteed aan de voorkant van het lichaam, maar ook aan de rug. Dit is om een aantal belangrijke redenen:
  • Meridianen: De ruggengraat is een belangrijk centrum van meridianen, de energiebanen in ons lichaam. Door de rug te onderzoeken kan ik blokkages in deze meridianen identificeren die de oorzaak kunnen zijn van fysieke, mentale of emotionele klachten.
  • Spierverspanningen: Stress, spanning en trauma kunnen leiden tot verkramping van spieren in de rug. Dit kan pijn, vermoeidheid en hoofdpijn veroorzaken. Door de spieren in de rug te ontspannen, kan ik de energiestroom in het lichaam verbeteren en klachten verminderen.
  • Wervelkolom: De wervelkolom is de basis van ons lichaam en ondersteunt onze houding. Door de wervelkolom te onderzoeken, kan ik onevenwichtigheden en blokkages identificeren die kunnen leiden tot pijn en bewegingsbeperkingen.
  • Orgaanfunctie: De rug is gerelateerd aan verschillende organen in het lichaam. Door de rug te onderzoeken, kan ik meer informatie krijgen over de functie van deze organen en eventuele disbalansen identificeren.

Een holistische benadering

Het onderzoek van de rug is een belangrijk onderdeel van een Matrix Kleurentherapie sessie, omdat het me helpt om een holistisch beeld te krijgen van jouw gezondheid en welzijn. Door aandacht te besteden aan zowel de fysieke als energetische aspecten van jouw lichaam, kan ik een behandelplan op maat creëren dat gericht is op het herstellen van jouw innerlijke balans en het bevorderen van jouw algehele welzijn.